Leden login   Contact

112 Wedstrijden Garderen 25 mei 2013

Op zaterdag 25 mei zijn in Garderen de gewestelijke 112 wedstrijden georganiseerd. Het was een zeer geslaagde, gezellige en goed georganiseerde dag. In het dorpshuis "de Koepel " was het volgende scenario uitgezet. In de schietkelder waren een vijftiental jongeren bezig met een illegale house-party. Onder invloed waren er enkele door het gebouw gaan zwerven en in de bovengelegen zaal met een auto gaan rijden die klaar stond voor de autoshow van de volgende dag.

Gevolg was èèn achtoffer bekneld onder de auto + èèn slachtoffer dat door een luik in de kelder op de schietbaan was gevallen. De taak voor de deelnemende ploegen was: slachtoffer onder de auto bevrijden met hefkussens of spreider en slachtoffer op schietbaan horizontaal transporteren. Om het laatste slachtoffer te bereiken moest men door de ruimte waar de house - party speelde. Hier werd men maximaal gehinderd door de feestende jongeren wat weer vroeg om een forse politie inzet.

Na ontruiming van de feestruimte moest doormiddel van de motorkettingzaag toegang worden verschaft tot de schietbaan om het tweede slachtoffer te bereiken.

Al met al een pittig doch realistisch scenario dat menigmaal voor hilarische momenten zorgde.


© Brandweer Garderen. Alle rechten voorbehouden.